logo

Persoonlijke getuigenissen

Onze loge
Arbeidstafel
Contact
Getuigenissen
Profiel
Welkom
Wie is Hiram Abiff?
Algemeen
FAQ
Links
Toelatings procedure
Wat doen wij?
Leden
Login
Paswoord

Op deze pagina noemt een broeder van onze loge een aantal punten waarom hij vrijmetselaar is geworden en/of wat hem aanspreekt in de vrijmetselarij.

Cees Mijn verhaal...

De vrijmetselarij heb ik leren kennen door lid te worden van de loge "Hiram Abiff", een bijzondere loge ontdekte ik, even ietsje anders, ik mag dat wel.
Een loge, waar vrije mannen in een vertrouwde sfeer tot vrij denken worden uitgedaagd en worden gestimuleerd zichzelf te leren kennen.
"Ken u zelve" staat er bij ons boven de werkplaats. "Op u komt het aan". Niet zomaar slogans maar een oproep tot actie en werken, vooral aan jezelf.
Je kan aan de wekelijkse bijeenkomsten deelnemen die inspireren om je in meer of minder bekende onderwerpen (verder) te verdiepen, die stimuleren vrij te denken, wars van dogma's, die uitdagen jezelf te onderzoeken, om je levenshouding kritisch te bezien en nieuwe inzichten, na toetsing, toe te laten in je denken.
En dan ook nog, ik citeer: "antwoorden te vinden op vragen wat mensen en volken verenigt en trachten weg te nemen wat geesten en gemoederen verdeelt".
Mooi vind ik dat.

Klik hier om een andere broeder aan het woord te laten.


God, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference


Laatste wijziging deze pagina: 24 Dec 2013, 10:12
Visiteuren vandaag: 110 , gisteren: 147
ANBI AVG Deze website gebruikt géén cookies
Deze website is opgeslagen binnen de EU